ThingsGuideIndian Education BlogThingsGuide
ThingsGuideThingsGuideThingsGuide

Govt Jobs 2016

Government Job Hunter Provides Valuable Information about Government Jobs 2016,Upcoming Government Jobs,Exam Results,Current Affairs 2016.

Tuesday, 17 June 2014

G.K Questions and Answers

1. Which Asian river is sometimes referred to as ‘The Road to Mandalay’?
Answer: Irrawaddy (Myanmar)
2. Where is the headquarters of the Transparency International?
Answer: Berlin (Germany)
3. Which international organization was founded by Peter Eigen?
Answer: Transparency International
4. Which is the world’s most saline lake?
Answer: Lake Vanda (Antarctica)
5. A projectile launched at which degree angle has the greatest range?
Answer: 45 degree angle
6. What is the unit of measurement of cotton?
Answer: Bales
7. Which metal is added to fireworks to get the lilac colour?
Answer: Potassium
8. Which acid is used to acidify foods and beverages such as various colas?
Answer: Phosphoric Acid
9. What kind of creature is a ‘silverfish’?
Answer: Wingless insect
10. Which animal’s walking style is known as ‘Knuckle walking’?
Answer: Gorillas and Chimpanzees
11. Which country’s official currency is the ‘Renminbi’?
Answer: China..

0 comments:

Post a Comment